Jorge Sampaoli ontslaat: Argentijnse manager vertrekt omdat Mascherano verandering eist

Argentinië was vandaag gedumpt uit de in een 4-3 nederlaag tegen Frankrijk.

De spannende laatste-16-wedstrijd was in evenwicht totdat Kylian Mbappé opdook met een dubbel van vier minuten om Argentinië te verslaan.

En volgens rapporten moet Sampaoli nu ontslagen worden.

Volgens The Sun had de Argentijnse voetbalbond al besloten de manager te ontslaan voor hun wedstrijd in Kazan.

Een gelijkspel met IJsland en een nederlaag tegen Kroatië betekende een late overwinning op Nigeria, waardoor ze door de groepsfase sluipen.

Jorge Sampaoli ontslaat Argentijnse bondscoach WK

Jorge Sampaoli kan worden ontslagen als manager van Argentinië na hun vertrek op het WK (Afbeelding: EPA)

Jorge Sampaoli ontslaat manager Argentinië

Jorge Sampaoli (tweede van rechts) hield toezicht op een turbulente WK-campagne met Argentinië (Afbeelding: EPA)

Er kunnen ook meer namen vallen, met.

Mascherano zelf is nog maar net 34 geworden en kan het gevoel hebben dat het vertegenwoordigen van Argentinië op de Copa América volgende zomer een stap te ver is in zijn opkomende jaren.

Wereldbeker Argentinië Frankrijk

Argentinië werd zaterdag door Frankrijk uit het WK geslagen (Foto: REUTERS)

Samapoli begon op controversiële wijze Gonzalo Higuain, Sergio Aguero en Paulo Dybala op de bank voor het verlies tegen Frankrijk en weigerde een van de drie trio's bij de rust te brengen met de scores op 1-1.

Mauro Icardi werd niet eens geselecteerd voor de 23-koppige selectie.

Messi begon in de ‘valse negen’ positie, een beslissing die de Argentijnse krant Clarin heeft beschreven als ‘de laatste zonde van Jorge Sampaoli’.